Comunitat Valenciana

Un arxiu audiovisual reunirà els fons audiovisuals històrics de la Comunitat Valenciana

El Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CVAC) ha aprovat en sessió plenària l'inici dels treballs per a la creació d'un arxiu audiovisual que reunirà els fons audiovisuals històrics de la comunitat.

Actualment, aquests fons audiovisuals es troben dispersos i sense una classificació i catalogació única que facilite la seua localització i l'accés públic i, segons la Llei 10/2018, correspon al CACV participar en la direcció i gestió d'aquest arxiu amb l'objecte de contribuir a la protecció, conservació i salvaguarda del patrimoni audiovisual.

El futur arxiu permetrà coordinar els arxius i fons audiovisuals de la Generalitat i les seues institucions, especialment els arxius de l'Institut Valencià de Cultura i els de la Radiotelevisió Valenciana, SAU, en liquidació, els de la CVMC, els de les diferents diputacions provincials, així com d'aquelles altres institucions públiques o privades que vullguen adherir-se.

El CACV ha encarregat a la Universitat de València l'elaboració d'una proposta de disseny per a l'Arxiu Audiovisual de la Comunitat Valenciana, que inclourà, entre uns altres, els elements que ha d'integrar, els mitjans materials i personals necessaris, mecanismes d'accés i requisits digitals, bases del sistema de protecció, conservació, tractament, difusió i accés als fons documentals del mateix, així com els termes de cessió per a la difusió i explotació i les fases o etapes a seguir per a culminar el projecte.

ALFABETITZACIÓ MEDIÀTICA

D'altra banda, el CACV ha aprovat la contractació de la producció i realització d'una sèrie de vídeos divulgatius d'alfabetització mediàtica dirigits al públic general que realitzarà la Universitat Jaume I de Castelló.

Aquesta acció la desenvoluparà la Càtedra de cultura audiovisual i alfabetització mediàtica de la UJI i RTVE, en coherència amb el que estan duent a terme altres institucions del nostre entorn com France Télévisions, BBC o RTBF, entre uns altres, i que seran d'accés universal per a tota la societat.

Una de les finalitats i competències del CACV és afavorir l'alfabetització mediàtica de la població, especialment el col·lectiu més jove i els grups més vulnerables.

L'objectiu de la primera sèrie és aprofundir en l'educació mediàtica de la població, facilitant l'accés a espais i materials que puguen afavorir el coneixement del que representen els Consells de l'Audiovisual i el sistema audiovisual en el seu conjunt, informar i alertar sobre el llenguatge audiovisual i els usos que es deriven, desenvolupar un sentit crític davant els seus continguts i dotar de ferramentes a la ciutadania per a fer front als nous entorns comunicatius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento